• darkblurbg

David de Boer & Jan Clots

Architectenbureau +PEIL 

Het ontwerp

Het Gronings architectenbureau +PEIL is hemelsbreeds op nog geen vijf kilometer van de Rietwijk gevestigd. Ontwerpers David de Boer en Jan Clots kennen het gebied dan ook goed en hebben speciaal voor deze plek een unieke woning bedacht die met geen andere te vergelijken is. In het ontwerp wordt het natuurlijke lijnenspel van het riet als het ware doorgezet in het basement van de woning. Ze bestaan uit verticale houten stijlen, houten geveldelen en glaspartijen. Dit deel gaat zowel qua kleur als vormgeving op in haar omgeving. In contrast met de begane grond, worden de verdiepingen uitgevoerd in robuust metselwerk. Omdat het metselwerk nergens het maaiveld raakt lijkt het boven het riet te zweven. Dit maakt het ontwerp zowel zacht als krachtig tegelijkertijd.

Karakter

"Een belangrijk uitgangspunt dat wij onszelf hebben gesteld is dat we de villa’s wilden
ontwerpen met de uitstraling van een vrijstaande woning. Daarom hebben we als basis
gekozen voor een eenduidig volume, met de nokrichting haaks op de weg. Aan- en uitbouwen ontbreken. Deze strakke hoofdvorm geeft het gebouw een stoer, eigentijds karakter”
- David de Boer, architectenbureau +PEIL

 

Halfvrijstaande

Dat de totale rij villa’s meer overkomt als zes vrijstaande dan twaalf dubbele woningen, zorgt voor een rustig en royaal straatbeeld. Wie beter kijkt, ziet uiteraard wel dat het om dubbele woningen gaat. Een subtiele architectonische aanwijzing is de verticale lijn die in beide kopgevels is verwerkt. Deze bevindt zich ter plaatse van de woningscheidende wand en mondt aan beide zijden uit in een royale schoorsteen.

Ondanks de verschillen tussen beide varianten zijn er toch ook veel overeenkomsten tussen beide woningen. Zo zijn de plattegronden zorgvuldig vormgegeven met aandacht voor korte looplijnen, efficiënt ruimtegebruik en functionaliteit. Beide woningen zijn uitzonderlijk ruim van opzet. Licht, lucht en ruimte zijn de woorden die te binnen zullen schieten als u de woning binnenkomt.

Direct contact opnemen

Pegasus Vastgoed

MyOffice Stadspark

Leonard Springerlaan 35

9727KB Groningen

 

T: 050 211 26 99

E: info@pegasusvastgoed.nl

W: pegasusvastgoed.nl